Diverse campings in Duitsland, voor ieder wat wils

Campings in Duitsland zijn niet zo wijdverspreid als bijvoorbeeld in Frankrijk. Maar ze zijn er natuurlijk wel, in vele soorten en maten. Bekijk ons overzicht.

Duitsland kent diverse mooie campings in de natuur en aan het water

Wij Nederlanders houden van kamperen. Maar dat geldt wat minder voor Duitsers.

Vandaar dat er in Duitsland minder campings te vinden zijn dan in Nederland of bijvoorbeeld Frankrijk.

Maar naarmate de Nederlanders steeds vaker naar onze Oosterburen op vakantie gaan, komen er ook steeds meer leuke campings in de mooie gebieden van Duitsland.

We hebben de mooiste campings in de bekendste vakantiegebieden van Duitsland voor je opgezocht: 

Maar ook in de nog minder bezochte streken:

Maar naar wat voor camping in Duitsland ben je op zoek? Waar de één genoeg heeft aan een kleine camping met weinig voorzieningen, zoekt de ander een camping met een compleet zwemparadijs en volop activiteiten.

Wij hebben daarom ook aparte pagina's gemaakt in de volgende categorieën:

Campings met een zwembad

Na een dag vol belevenissen is het lekker om even af te koelen in een zwembad. En voor gezinnen met kinderen is een zwembad al helemaal belangrijk.

Maar zwembaden zijn er in alle soorten en maten. Wil je een heerlijk buitenbad, of juist een binnenbad om rekening te houden met eventueel slecht weer? En volstaat een baantje trekken, of wil je glijbanen en ander vermaak?

We hebben Campings met diverse soorten zwembaden in verschillende streken in Duitsland voor je verzameld.

Mooie campings aan het water

De ligging van een camping is natuurlijk ook belangrijk. En als dat aan het water is, dan is dat voor velen een pré.

Dat water kan een kabbelend riviertje zijn. Of de zee in het Noorden van Duitsland. En als je er ook in wilt zwemmen, dan is een (recreatie-)meer een aanrader.

Voor ieder van deze opties hebben we een mooie selectie campings in Duitsland voor je gevonden.

Natuurcampings

Van de Eifel tot het Zwarte Woud, en van de Lüneburger Heide tot het Beierse Woud, Duitsland kent vele mooie natuurgebieden. En hoe kan je daar beter van genieten dan op een camping?

We hebben de mooiste natuurcampings in verschillende gebieden van Duitsland voor je verzameld. Ze zijn mooi gelegen, en uitermate geschikt als uitvalsbasis voor talrijke activiteiten in de natuur.

Sommige natuurcampings zijn klein, maar er zijn ook grotere natuurcampings met meer faciliteiten. En we hebben ook een paar leuke boerderijcampings gevonden.

Ga je met je gezin op vakantie? Bekijk dan ook de