Riviercruise in Duitsland: Ontdek de schoonheid van Rijn, Moezel en Donau

Een riviercruise in Duitsland biedt je de perfecte mix van ontspanning, mooie stadjes ontdekken en Duitse charme. Hier vind je de leukste cruises over de Moezel, Rijn en Donau.

Cruiseschip VIVA one

Terwijl je heerlijk relaxed op het schip zit en slaapt, vaar je langs mooie natuur en leuke stadjes. Met regelmaat stopt het schip zodat je van boord kan om lekker te struinen door de straatjes van (vakwerk) stadjes, te shoppen of een terrasje te pakken aan het water.

Samen met andere passagiers dineer je aan boord en kan je daarna gezellig met elkaar kaarten of een spel spelen. Op sommige schepen wordt ook wel animatie aangeboden. Dat kan livemuziek zijn, maar ook een spel of bingo.

Ontdek de schoonheid van Duitsland vanaf het water, pak een momentje voor jezelf om een goed boek te lezen en geniet van de relaxte manier van reizen op een riviercruise .

Hieronder kan je per rivier bekijken welke riviercruise je kan maken in Duitsland.

Riviercruise over de Moezel

8-dagen Rijn en Moezel MS Dutch Grace

Het mooie stadje Cochem aan de Moezel

Een prachtige reis waarbij je mooie plekjes langs de Rijn en de Moezel gaat ontdekken. De reis start in Arnhem waar het personeel van de MS Dutch Grace je hartelijk welkom heet. Het eerste deel naar Keulen en vestingstad Andernach is over de Rijn.

Dan vaart het schip bij Koblenz de Moezel op om het gezellige Cochem, Zell, Beilstein en Winningen aan te doen. Via Düsseldorf waar je nog een middagje kan shoppen vaar je terug naar Arnhem.

Onderweg kan je heerlijk genieten van de wijnvelden en stadjes vanaf het grote zonneterras. De hutten zijn voorzien van twee bedden, stoelen en badkamer.

De reis is op basis van vol pension. Je kan eventueel een excursiepakket bijboeken waarbij je in bepaalde steden een rondleiding krijgt en kasteel Thurant gaat bezoeken. Bij het inchecken kan je een drankenpakket bijboeken.

Riviercruise over de Rijn

8-Daagse Rijn riviercruise met de MS Dutch Grace

Het cruiseschip de MS Dutch Grace

Deze Rijncruise vertrekt uit Arnhem naar Keulen. Vervolgens vaar je naar de Keltische vesting Andernach, wijnstad Rüdesheim met zijn mooie vakwerkhuizen, Mainz met zijn gezellige binnenstad met kronkelige steegjes en Boppard met zijn wonderschone landschappen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

De laatste stop is in Düsseldorf waar je nog een middagje kan shoppen voordat je terug naar Arnhem vaart.

Het schip heeft een prachtig ruim zonneterras. De reis is op basis van vol pension. Je kan eventueel een excursiepakket bijboeken waarbij je in bepaalde steden een rondleiding krijgt. Bij het inchecken kan je een drankenpakket bijboeken. De hutten zijn voorzien van twee bedden, stoelen en badkamer.

8-Daagse riviercruise over de Rijn met de MS VIVA One

Riviercruiseschip Viva One

De VIVA One laat je de Rijn ontdekken tot aan Straatsburg. De reis vertrekt uit Düsseldorf waar je op eigen vervoer naartoe kan maar ook met een touringcar. 

De eerste stop is in Koblenz waar je natuurlijk de Deutsches Eck gaat bewonderen. Je kan hier ook met de kabelbaan, 118 meter boven de Rijn omhoog naar de machtige rotsvesting Ehrenbreitstein.

's Middags vaar je verder en als het mooi weer is kan je genieten van de mooie natuur vanaf het zonnedek. Of je kiest voor een momentje ontspannen in de wirlpool voordat je in Boppard aankomt. Bezoek hier het Romeinse castellum of neem de stoeltjeslift voor een geweldig uitzicht over de stad en de Rijn.

Na een bezoek aan Mainz waar je lekker kan struinen door de mooie binnenstad gaat de reis verder naar Mannheim waar je natuurlijk het Mannheimer Schloss gaat bewonderen. Op dezelfde dag vaar je ook nog verder naar Speyer waar de grootste Romaanse kerk ter wereld staat.

In Straatsburg, net over de grens in Frankrijk, heb je een dag de tijd om de mooie vakwerkhuizen en de kathedraal te bewonderen. Maak ook een wandeling door de gezelligste wijk "Petit France".

Op de terugweg naar Düsseldorf stopt het schip nog bij wijnstad Rudesheim.

Deze luxe cruise is een all inclusive cruise. Het eten is zeer goed en drankjes zijn inbegrepen. Er is wifi aan boord en airco in de hutten die voorzien zijn van een douche, bedden en één of twee stoelen.

10-Dagen over de Rijn naar Mannheim - mps Salvinia

Het cruiseschip de Salvinia

Het schip mps Salvinia is lekker luxe met een mooi groot zonnedek. Hier gaan ze je 10 dagen heerlijk verwennen met een goed ontbijt, lekkere lunches, high tea en high wijn, en heerlijke diners.  Op sommige avonden wordt het gezellig gemaakt met live muziek.

Het inschepen is in Arnhem. Als je wil kan dat al de avond voor vertrek. Via Düsseldorf vaar je naar Bonn waar je in het centrum mooie historische gebouwen kan bewonderen zoals het Altes Rathaus.

De volgende stop is bij één van de oudste steden aan de Rijn, Andernach. Om vervolgens wijnstad Rüdesheim aan te doen en naar Mannheim te varen.

Terug maakt het schip een stop in Mainz, Boppard en Koblenz om vervolgens Linz am Rhein aan te doen met zijn centrum vol felgekleurde vakwerkhuisjes. Na een bezoekje aan Königswinter en Keulen is het tijd voor het Farewell Diner.

De hutten zijn voorzien van badkamer, maximaal twee bedden, tv en genoeg kastruimte.

Riviercruise over de Donau

Hoewel de Schöne blauwe Donau voor een groot deel door Duitsland stroomt, gaan de meeste riviercruises over de Donau richting Wenen, Bratislava en Boedapest. Maar deze begint wel in het Duitse Passau in Beieren:

10 Dagen over de Veelzijdige Donau

Varen over de schöne blauwe Donau

Vaar deze zomer over de één na langste rivier van Europa: de Donau. Geniet van het uitzicht terwijl de MS Dutch Grace je naar de volgende bestemming brengt.

Je reist per bus vanuit Nederland naar een hotel in Zuid-Duitsland. Hier geniet je van een diner en comfortabele overnachting. De volgende dag brengt de bus je naar Passau, waar het schip om 16.30 uur vertrekt.

De volgende dagen staan een aantal prachtige bestemmingen op je te wachten. Wandel door de oude straten van Bratislava.  Geniet van Boedapest met haar prachtige Parlement gebouw, Heldenplein en Vissersbastion. En bezoek het Schloss Schönbrunn, Hofburg of de Spaanse Rijschool in Wenen.

De reis is op basis van volpension. Drankenpakket en Excursiepakket zijn bij te boeken.