Proef en beleef de kerstsfeer op de Kerstmarkt in Bielefeld

De kerstmarkt in Bielefeld is een gezellige markt op korte rijafstand van Nederland. Dompel je onder in kerstsferen en de vele lekkernijen die de markt te bieden heeft.

Sabine met de kerstmannen op de kerstmarkt in Bielefeld

Bielefeld ligt in het noordelijke deel van Noordrijn-Westfalen in Duitsland, op iets meer dan 1,5 uur rijden van de Nederlandse grens bij Oldenzaal.

De stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis en culturele diversiteit. Maar als eind november de lichtjes van de versierde dennenbomen gaan branden, dan breekt in de stad de gezelligste tijd van het jaar aan.

Het stadscentrum wordt omgetoverd tot een magische kerstmarkt met zo'n 110 versierde kraampjes. De geur van glühwein, geroosterde amandelen en gebakken champignons maken het plaatje compleet.

De grote piramide verwelkomt je op de kerstmarkt in Bielefeld

Sabine bij de Piramide in Bielefeld

Tijdens ons bezoek aan Bielefeld begonnen we met kerstshoppen op de Jahnplatz.

De grote piramide heet je daar welkom en is een vrolijke start van de kerstmarkt in Bielefeld. Het is zelfs mogelijk om een drankje te drinken in het café onder de piramide!

Vanaf de Jahnplatz wandel je door de winkelstraat Niedernstrasse richtig de Altstädter Kirchplatz naast de St. Nicolaaskerk. In de winkelstraat staan verschillende kerstkraampjes met diverse kerstcadeaus.

De hotelkamer van het Légère Hotel in Bielefeld

Tip: Légère Hotel Bielefeld

Dit is een goed hotel in het centrum van Bielefeld. Geniet van luxe kamers, heerlijk ontbijt, eventueel diner en een verfrissende drankje aan de bar. Perfect voor een paar dagen cultuur, winkelen en kerstmarkt bezoek.

Veel gezelligheid op de Altstädter Kirchplatz

Bielefeld kerstmarkt zweefmolen

Aangekomen bij de Altstädter Kirchplatz komt de geur van reibekuchen en warme chocolademelk je tegemoet. Dit is echt de plek om gezellig wat te eten en drinken.

Voor de kinderen staan hier verschillende kermisattracties zoals een klein reuzenrad, autootjes en een zweefmolen.

In het park erachter kun je de Kerstman in zijn huisje opzoeken en vind je nog meer lekkernijen en een ruim terras met tonnen om gezellig met elkaar in de buitenlucht te kletsen. Het is een gezellige plek met uitzicht op de grote kerk.

Kerstmarkt omringd door prachtige gevels op de oude markt

De kerstmarkt op de oude markt in Bielefeld

Op de oude markt stap je terug in de tijd van de rijke geschiedenis van Bielefeld. Neem even de tijd om de prachtige gevels van de gebouwen die in de 16e eeuw gebouwd zijn te bewonderen.

Struin daarna verder over de kleine markt om lekkernijen van de bakker te kopen of leuke kerstcadeaus.

Ben je met de kinderen of hou je zelf van schaatsen of curling? Wandel dan nog even door naar de Klosterplatz.

Appartement voor twee personen in het Boardinghouse

Tip: Boardinghouse Bielefeld

Deze fijne appartementen liggen in het centrum van Bielefeld. Parkeren kan bij de appartementen en er is wifi in de kamers. Er zijn ook kamers waar je met twee volwassenen en twee kinderen kan slapen.

Handig om te weten over de kerstmarkt in Bielefeld

Winkelcentrum in Bielefeld

Wij hadden onze auto geparkeerd bij parkeerplaats Altes Post. Dit ligt tegenover het grote winkelcentrum Loom. Waar je trouwens ook kan parkeren.

Wij hadden best slecht weer tijdens ons bezoek en zijn daarom ook gaan shoppen in dit winkelcentrum. Het is er best groot en naast kleding kan je er ook leuke cadeaus kopen. Een aanrader is een taartje eten bij Bakkerij Rolf!

De kerstmarkt is geopend vanaf de laatste week van november tot eind december. Voor de exacte datum kijk je hier.

Warme chocolademelk op de kerstmarkt in Bielefeld