Kerstmarkt in Düsseldorf, het meest populair bij Nederlanders

De meest populaire Duitse kerstmarkt voor Nederlanders is die in Düsseldorf. En ik snap nu helemaal waarom. Het is heel gezellig op de verschillende markten die allemaal een eigen uitstraling hebben. En het aanbod aan kraampjes is groot en divers.

Kerstmarkt op de Königsallee

Düsseldorf ligt maar net over de grens, waardoor je niet ver hoeft te reizen voor een gezellige dag of weekendje kerstinkopen doen.

Je vindt hier maar liefst 6 verschillende kerstmarkten waar je kan shoppen. Plus 2 kerstmarkten waar je meer voor de gezelligheid komt. Deze liggen allemaal op wandelafstand van elkaar.

Ook in de bekende luxe winkelstraat de Königsallee staan kraampjes, waardoor het een gezellige wandelboulevard is geworden.

De grote schaatsbaan aan het begin van deze straat maakt het feestje compleet. Je kan daar naast een rondje schaatsen ook lekker borrelen en eten.

Hieronder neem ik je mee in een rondleiding over de kerstmarkten van Düsseldorf. Maar je kan ook alvast doorklikken naar de beste accommodaties in deze stad.

Gezelligheid aan de Rijn bij het Reuzenrad

Het reuzenrad op de kerstmarkt in Düsseldorf

Ik begin mijn tocht door Düsseldorf aan de boulevard van de Rijn. Daar staat op de Burgplatz een heel groot reuzenrad. Hier kun je met 8 personen in een afgesloten gondel zitten.

Het rad neemt je mee naar grote hoogte om te genieten van een prachtige uitzicht over de stad en de Rijn. De gondel is verwarmd, dus je zit heel aangenaam!

Rondom het reuzenrad vind je vooral kraampjes met lekkernijen en warme drankjes.

Mercure hotel Düsseldorf

Tip: Mercure Hotel Düsseldorf Zentrum

Fijn hotel met metrostation dichtbij waardoor je binnen 5 minuten in het centrum van Düsseldorf zit. Het hotel heeft ruime en moderne kamers. Echt een hotel voor mensen die met openbaar vervoer reizen. Er is geen parkeerplaats.

Handwerker-Markt bij het Rathaus

Sabine bij de grote kerstboom op de kerstmarkt in Düsseldorf

Via de Rijnboulevard of de Marktstraße wandel je naar de Handwerker-Markt op de Marktplatz.

Aan dit plein ligt het prachtige historische renaissance stadhuis.  De kraampjes zijn helemaal in de kleur van de bakstenen van dit gebouw wat de markt heel stijlvol maakt. Op het plein staat het standbeeld van Johann Wilhelm te paard.  Een monument uit 1711.

Op deze markt zijn leuke handgemaakte kerstcadeaus te vinden. Ik kocht er van die leuke kersttaferelen voor in een kerstdorp.

De kerstmarkt in de Flinger Straße

Een rendier van Lego in de Legostore in Düsseldorf

De Flinger Straße is de weg van de Handwerkers-Markt naar de Kö-Bogen-Markt. 

Deze gezellige winkelstraat heeft vele leuke kraampjes staan. Zoek je mooie kerstverlichting of een warme sjaal? In deze straat is van alles te vinden.

Ben je toe aan een nieuwe kersttrui, struin dan ook even de winkeltjes af in de Flinger Straße. Ben je Lego fan, er is hier een mooie Lego winkel! Alleen daarvoor zouden mijn kinderen al naar Düsseldorf willen.

Schaatspret op de ijsbaan van Düsseldorf

Schaatsbaan in Düsseldorf

Aan het einde van de Flinger Straße steek je de weg over om via de Heinrich Heine Allee naar de ijsbaan te wandelen.

Een heerlijke plek waar de kinderen veel pret beleven op het ijs. Maar waar ook diverse evenementen en bedrijfsfeesten georganiseerd worden. Met regelmaat is er een dj om er een feestje te bouwen.

Langs de ijsbaan staan diverse kraampjes met eten en drinken. Het is er dan ook altijd gezellig. Je kan ook even lekker gaan zitten in het restaurant. Deze is wel half open waardoor het er niet heel warm is.

Hotel Melia in Düsseldorf

Tip: Hotel Melia Dusseldorf

Dit stijlvolle hotel ligt naast het oudste park van de stad, op 15 minuten wandelen van de oude binnenstad en de bekende winkelstraat de Königsallee. Er is parkeergelegenheid bij het hotel.

Kö-Lichter-Markt aan de Königsallee

Tritonenbrunnen in Düsseldorf

Vanaf de ijsbaan wandel je zo de beroemde Königsallee op. Dat is de bekende winkelstraat van Düsseldorf waar je gaat winkelen als je veel geld hebt. Hier vind je exclusieve merken als Gucci, Armani, Dior en Chanel.

Struin lekker langs de stalletjes aan het water. En vergeet niet om hier in de schemering te komen. Dan is één van de bruggen prachtig verlicht.

Wandel ook even langs de Tritonenbrunnen. Dit is een fontein van de Griekse God Triton. Deze ligt dichtbij de ijsbaan aan het water en is erg mooi!

Ontdek de Duitse sprookjes op de Märchen-Markt

de Märchen-Markt in Düsseldorf

De Märchen-Markt, oftewel de sprookjesmarkt ligt tussen de Königsallee en de Schadowstraße in. 

De kraampjes hebben hier leuke kerstartikelen en lekkernijen. Maar kijk vooral ook naar de daken van de kraampjes. Daar staan de silhouetten van de sprookjesfiguren die door een kunstenaar zijn gemaakt.

De duizenden lichtjes zorgen voor een magische sfeer op de Schadowplatz.

Kö-Bogen-Mark, de jongste kerstmarkt van Düsseldorf

Draaimolen op de kerstmarkt in Düsseldorf

De Kö-Bogen-Markt is een korte wandeling vanaf de sprookjesmarkt naar de Gustaf-Gründgens-Platz bij de Kö-Bogen-Tunnel waar de kraampjes staan.

Dit is de plek waar gezinnen komen. De kinderen draaien er een rondje in de draaimolen en genieten van een lekkere crêpe. Toen wij er in 2021  waren, was het de eerste keer dat deze markt er was. Het plein is groot waardoor het lijkt alsof er niet zoveel kraampjes staan en de sfeer wat minder knus is. 

Wandel nog even het Kö-Bogen II gebouw in. Daar vind je leuke winkeltjes en restaurants.

Schadow-Markt in de winkelstraat

Warme Chocolademelk op de kerstmarkt in Düsseldorf

En dan komen we op het eindpunt van de kerstmarkten in Düsseldorf. De Schadow-Markt ligt in de winkelstraat de Schadowstraße, in de buurt van het theater.

Deze straat is lekker breed waardoor er op drukke dagen ook genoeg ruimte is om lekker te shoppen.

En als je nog niet geslaagd bent bij de kerstkraampjes, dan kan je hier nog shoppen bij de bekende ketens als C&A, Only, Primark enzovoort.

Openingstijden Kerstmarkt in Düsseldorf

Sabine aan de wandel bij het reuzenrad

De kerstmarkt in Dusseldorf is alle dagen geopend van half november tot eind december. Met uitzondering van 1e kerstdag en eeuwigheidszondag.

De openingstijden zijn van zondag tot en met donderdag van 11:00 tot 20:00 en op vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 21:00. Check de actuele tijden hier.

Je kan met de trein naar Düsseldorf komen en met de metro naar het centrum van de stad reizen. Kom je met de auto, dan kan je parkeren in de ondergrondse parkeergarage aan de oevers van de Rijn, in de parkeergarage aan de Schadowstrasse of op de Carlsplatz.

Ik vond het super leuk op de kerstmarkt in Düsseldorf. De stad is gemoedelijk en gezellig. En naast de kerstmarkt zijn er super veel leuke winkels voor elk budget. Wij komen zeker nog eens terug!