Kerstmarkt in Münster, lekker shoppen op 6 plekken in de stad

De kerstmarkt in Münster staat garant voor een heerlijke dag kerstshoppen. Er staan maar liefst 6 knusse kerstmarkten in de oude stad.  

Sabine op de kerstmarkt in Münster

Hou je van handgemaakte producten of ga je voor blinkende kerstartikelen? Ben je toe aan nieuwe wanten of geniet je van die mooie keramische vakwerkhuisjes? Op de kerstmarkt in Münster vind je vast wel een geschikt cadeau voor onder de kerstboom.

En als je op de markt nog niet het juiste cadeau gevonden hebt, dan shop je gewoon verder in de autovrije winkelstraten met prachtige gevels, galerijen en gezellige winkels.

Elke kerstmarkt heeft zijn eigen charme waardoor het leuk is om ze alle zes te bezoeken. 

De kerstmarkt rondom het Rathaus

Het Rathaus van Münster

De grootste en oudste kerstmarkt van Münster vind je rondom het Rathaus. Op de binnenplaats staan mooie houten kraampjes waarvan een aantal met een prachtig versierd dak vol lichtjes. 

Voor sieraden en handgemaakte producten zit je op deze markt aan het goede adres. Maar ook diverse culinaire producten zijn er te koop.  Terwijl de kinderen een rondje draaien in de  nostalgische draaimolen nippen de ouders van een beker glühwein of eierpunch. 

Als je toch bij het Rathaus in de buurt bent, ga dan ook even naar binnen om de kamer te bekijken waar het verdrag van Münster getekend werd. Een historisch moment in 1648 waardoor onze 80 jarige oorlog met Spanje ten einde kwam. De gevel van het pand is ook heel bijzonder!

De ontbijtzaal bij hotel Martinihof

Tip: Hotel Martinihof

Hier sliepen wij tijdens ons bezoek aan de kerstmarkt. Het hotel ligt op nog geen 10 minuten wandelen van de Lamberti kerk waar je kan beginnen met kerstshoppen. De hoteleigenaar is zeer attent, er is lekker ontbijt, kamers zijn prima met een goed bed en parkeren kan bij het hotel, je moet wel reserveren.

St. Lamberti kerk met de grote kerstboom

Kerstmarkt bij de Lamberti Kerk

Bij de St. Lamberti kerk staat een kleine kerstmarkt met blauwe kraampjes met verlichte puntdaken.

Op het plein staat de grootste kerstboom van Münster die versierd is met lichtjes. Naast de boom is het gezellig druk. Hier komen de mensen samen om een warm drankje te drinken na een dag hard werken.

Van de geur van gebrande amandelen en glühwein krijg je hier trek in wat lekkers.

Middeleeuwse sfeer op de Giebelhüüskesmarkt

De Giebelhüüskesmarkt ligt naast de middeleeuwse muren van de Überwasserkirche met uitzicht op de St. Paulus-Dom.

Het is een kleine markt met sfeervolle kraampjes waar veel handwerkkunst verkocht wordt. Helemaal passend dus bij de middeleeuwse sfeer die er hangt.

Kamer van Hotel Conti

Tip: Hotel Conti Am Hauptbahnhof

Wil je met de trein naar Münster? Dan is dit hotel een fijne plek om te overnachten. Het ligt namelijk bij het station. Het hotel is goed geïsoleerd waardoor je geen last hebt van de treinen. Naar het centrum wandelen kost je nog geen 5 minuten.

Kiepenkerl kerstmarkt bij de vakwerkhuizen

De kerstmarkt bij de Kiepenkerl met vakwerkhuizen om het plein

Een kleine kerstmarkt ligt bij het monument van de Kiepenkerl van Münster, een man met Kiepe (een mand) op zijn rug om koopwaar te vervoeren.

Om het pleintje staan mooie vakwerkhuizen wat de kerstmarkt een bijzonder sfeertje geeft.

Tip voor een goede Duitse maaltijd: wandel vanaf de Kiepenkerl markt de Bergstrasse in. Daar ligt Köpi Stuben waar je heerlijk kan lunchen of dineren.

Leuk voor gezinnen, de Aegidii Kerstmarkt 

De Aegidii Kerstmarkt is leuk voor gezinnen. Hier vind je naast leuke groene kraampjes vol lekkernijen en kerstproducten ook een grote kerststal en een draaimolen.

Op de troon van de kerstman

Je kan er ook nog in de arrenslee of op de troon van de kerstman plaatsnemen. Daar kan je leuke foto's van maken. Een goede plek dus voor instagram foto's.

X-MS Weihnachtsmarkt

Het is lastig om deze kerstmarkt te vinden. Het is op de Harsewinkelplatz, waar het beeldhouwwerk ‘Kerkpilaar’ staat.

Hier vind je veel lokale duurzame en creatieve producten en lekkernijen.

Het is de markt waar de echte Münsternaren staan en komen.

Wil je een korte vakantie van je bezoek aan de kerstmarkt van Münster maken?