Kerstmarkt Osnabrück, kerstshoppen op de mooiste historische pleinen van de stad

Op de kerstmarkt in Osnabrück kun je gezellig kerstshoppen op de mooiste pleinen van de stad, omringd door een historisch decor.

De gezellige kerstmarkt van Osnabrück in Duitsland

Wist je dat de knusse kerstmarkt van de stad Osnabrück al zo'n 185 jaar bestaat?

De allereerste kerstmarkt startte in 1836, toen lokale ambachtslieden en bakkers hun spulletjes mochten uitstallen voor het oude stadhuis. Deze traditie is tot op de dag van vandaag blijven bestaan en de kerstmarkt is alleen maar leuker geworden!

Struin langs de vele stalletjes vol lekker eten en leuke kerstspulletjes. En als je geluk hebt, is er live muziek aanwezig om de sfeer te verhogen.

Osnabrück ligt op een uurtje rijden van de Nederlandse grens bij Oldenzaal. De stad is ook gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Hotel Westermann

Tip: Hotel Westermann

In dit hotel verbleven wij. In de ochtend wordt er een heerlijk ontbijtbuffet geserveerd. Ook is het fijn dat je je elektrische auto kan opladen bij het hotel. Er is wifi op de kamer.

De kerstmarkt op het plein voor de Dom St. Petrus

De grote kerstfiguren muziekdoos in Osnabrück

Onze eerste kennismaking met de kerstmarkt van Osnabrück is op een zondagavond op het plein voor de dom. Het is gezellig druk bij de glühwein stalletjes en het eerste wat ons opvalt is de grote notenkraker. Het schijnt de grootste van alle kerstmarkten te zijn!

Maar ook de grootste functionerende muziekdoos ter wereld zien we hier staan, een prachtige kerstmarkt piramide en een groot reuzenrad.

De grote Dom van St. Petrus maakt het plaatje compleet. Wandel gerust even naar binnen om de toren te beklimmen voor een prachtig uitzicht. Bijzonder is ook de begraafplaats in de binnentuin van de kerk. Een heel sereen plekje midden in de stad.

Op het plein voor de dom vind je vooral heel veel lekkernijen. Het is de plek om gezellig wat te eten of te drinken.

Best Western Hotel in Osnabruck

Tip: Best Western Hotel Hohenzollern

Het hotel ligt recht tegenover het centraal station van Osnabrück. Geniet bij het bistrocafé en het terras. Ontspan in de spa met Finse sauna, een biosauna, een zwembad en een rustruimte.Wifi is aanwezig.

De kerstmarkt bij het stadhuis, de Stadswaag en de Mariakerk

Kerstmarkt met kindervoorzieningen zoals draaimolen in Duitsland

Op het Marktplein voor het stadhuis, de Stadswaag en de Mariakerk vind je heel veel leuke kerstspulletjes. De prachtige gotische gebouwen aan de ene kant en de charmante trapgeveltjes aan de andere kant vormen het decor voor de kerststallen.

Met een grote kerstboom op het midden van het plein en een charmante carrousel voor de kinderen, is dit een heerlijke plek om te shoppen. Op bepaalde dagen komt de Kerstman naar beneden abseilen vanaf de kerktoren van de Mariakerk.

Wandel ook nog wat rond in de straatjes rondom het plein. Daar vind je nog meer leuke kerstspulletjes.

Hotel Restaurant Kohlbrecher Villeroy & Boch SPA

Tip: Hotel Restaurant Kohlbrecher Villeroy & Boch SPA

In dit hotel kan je na een drukke dag heerlijk relaxen. Het hotel heeft een wellness met sauna's. Ook kan je een lekker hapje eten in het restaurant van het hotel. Wifi is aanwezig.

Handig om te weten over de Kerstmarkt in Osnabrück

Lekker eten op de kerstmarkt van Osnabrück

De kerstmarkt van Osnabrück is open vanaf het laatste weekend van november tot een paar dagen voor de kerst. Wil je de datum precies weten, check dan deze website.

Parkeren kan je het beste bij de Altstadt-Garage doen aan de Lohstraße. Maar die kan vol zijn als je wat later bent. Gelukkig vind je in de omgeving van de kerstmarkt nog meer parkeerplaatsen en garages zoals:

  • Lengermann+Trieschmann-Parkhaus in de Herrenteichsstraße of de
  • Vitihof-Garage op het Gerberhof 
  • Kunsthalle Dominikanerkirche aan de Klingensberg

De kerstmarkt in Osnabrück is niet heel groot. Maar de stad heeft nog een groot winkelgebied waar je lekker verder kan shoppen.

Hotel Holiday Inn Osnabruck

Tip: Hotel Holiday Inn Osnabrück

Dit hotel ligt vlakbij het stadscentrum. De gasten zijn lovend over het goede ontbijt, en je kan ook lekker dineren. De bedden liggen goed, er is wifi en je kan ontspannen in het wellnesscentrum. 

Kerstmarkt Osnabrück