Wandelvakanties in Oost-Duitsland: de Harz, Thuringer woud en de Sächsische Schweiz

Oost-Duitsland is voor veel Nederlanders nog onbekend terrein. Maar wist je dat je hier heerlijk kunt wandelen? We hebben de mooiste wandelvakanties voor je uitgezocht in de Harz, het Thuringer woud en de Sächsische Schweiz.

Sabine wandelt langs de Elbe bij de Sächsische Schweiz

Het gebied van de voormalige DDR is groot en veelzijdig. Je kan hier eindeloos wandelen. Uiteraard op eigen gelegenheid, of boek je liever een complete wandelvakantie?

In dat laatste geval is de route voor je uitgestippeld en zijn de overnachtingen geregeld, wel zo makkelijk toch?

Helaas is zo'n georganiseerde wandelvakantie niet overal in Oost-Duitsland beschikbaar. Maar wel in de populaire gebieden van de Harz, het Thuringer Woud en de Sächsische Schweiz.

Bij die laatste zelfs meerdere, waarbij je een deel loopt van de bekende Malerweg, in 2023 bekroond als de mooiste meerdaagse wandelroute van Duitsland.

Wat wordt jouw keuze? Of kan je moeilijk kiezen en neem je deze eerste combinatiereis?

Wandelen door de natuur & geschiedenis van Oost-Duitsland

SNP wandelreis Oost-Duitsland

Deze 10-daagse DDR-wandelvakantie van SNP neemt je mee per auto door drie Nationale Parken: Sächsische Schweiz, Thuringer Woud inclusief Hainich, en de Harz. Ontdek de voormalige DDR-sporen tijdens het wandelen in het indrukwekkende Elbezandsteengebergte.

Verken burcht Königstein en maak een stadswandeling in Weimar, gevolgd door de beroemde Wartburg. Geniet van de Drakenkloof en het boomkroonpad in Hainich, en ontdek de oostelijke Harz. Sluit af met de Hexensteig-wandeling en een stoomtreinrit naar de Brocken. 

Je verblijft in 3 verschillende hotels op basis van logies & ontbijt. Je kunt bij dit arrangement ook een extra dag bijboeken. 

Wandelen over de Harzer-Hexen-Stieg

SNP Wandelreis Harz 7 dagen

Verken het authentieke oostelijke deel van de Harz met prachtige wandelingen langs beken, door kloven en bossen, waar wilde dieren zoals zwijnen en lynxen leven.

Volg de Harzer-Hexen-Stieg naar de hoogste top, de Brocken, met een historische (stoom)treinrit vanuit Wernigerode. Daal af naar het betoverende UNESCO-werelderfgoed Quedlinburg, bekend om zijn vakwerkhuizen.

Ervaar in deze 7-daagse reis van SNP de charme en natuurlijke schoonheid van dit unieke Duitse landschap.

Ontdek het magische natuurgebied van de Harz

ANWB Wandelreis Harz 7 dagen

Ook in deze 7-daagse reis van de ANWB verken je de Harz via de Harzer-Hexen-Stieg van Wernigerode naar Quedlinburg, wandelend door bossen, rotsachtige bergen, en de Bodekloof. Neem de Brockenbahn stoomtrein naar de top van de Brockenberg.

Dagelijks wandel je 10-22 km met hoogteverschillen. Je overnacht in comfortabele driesterrenhotels met logies en ontbijt. Lunchpakketten zijn beschikbaar en avondeten kan in of nabij de hotels.

Ontvang wandelkaarten en vouchers bij aankomst. De Harz biedt veel wandelplezier!

Adembenemende uitzichten vanaf de Malerweg

SNP Wandelreis Sächsische Schweiz 8 dagen

Verken het afwisselende Nationaal Park Sächsische Schweiz, bij het drielandenpunt van Duitsland, Polen en Tsjechië.

Klauter door kloven, beklim de tafelbergen en bewonder de rotsformaties. Geniet van prachtige panorama's tijdens korte wandelingen en overnacht in gezellige dorpjes. Sluit de reis af met een bezoek aan het historische Dresden.

Met deze 8-daagse reis van SNP verblijf je in verschillende accommodaties. Ontbijt is overal inbegrepen en in Hinterhermsdorf is ook 2x diner inbegrepen. 

Wandelvakantie Malerweg 8 en 10 dagen

Eigen-Wijze Reizen wandelreis Malerweg 8 of 10 dagen

Ontdek het unieke landschap ten oosten van Dresden met de schilderachtige Malerweg. Deze rondwandeling langs de Elbe biedt adembenemende uitzichten op indrukwekkende rotsformaties en tafelbergen in het nationale park Sächsische Schweiz.

Volg de voetsporen van romantische schilders uit de 19e eeuw en laat je inspireren door de prachtige panorama's en zandsteenpieken van dit mooie zandsteengebergte.

Deze reis van Eigen-Wijze reizen is te boeken voor 8 of 10 dagen. Het is op basis van logies. 

Groepswandelreis door het Elbezandsteengebergte

SNP Wandelreis Sachsische Schweiz Elbevallei

Ontdek een verrassend wandelparadijs in het Elbsandsteingebirge, Saksen. Tijdens deze groepreis geniet je een week lang van prachtige wandelingen door spectaculaire landschappen en bizarre rotsformaties, tafelbergen en kloven.

Verken de mooiste delen van de Elbevallei en ontspan in een comfortabel hotel in het kuurstadje Bad Schandau.

Het verblijf is op basis van halfpension. Het hotel heeft een restaurant voor de avondmaaltijden. Lunches voor onderweg zijn eenvoudig in het stadje te verkrijgen.

Nog niet gevonden wat je zocht? Onderstaande reisorganisaties hebben prachtige wandelvakanties in Duitsland voor je samengesteld. Individueel of met een groep, in een rustig tempo of voor de echte doorstappers.

Natuurlijk Reizen wandelvakanties in Duitsland

Natuurlijk Reizen

Natuurlijk Reizen biedt actieve groepsreizen, singles reizen en maatwerk reizen in de natuur.

In Duitsland bieden ze mooie wandelreizen vooral in de Eifel en de regio rond Aken.

SNP wandelvakanties komen door de mooiste plekjes van de Duitse natuur

SNP

SNP heeft diverse mooie wandelreizen door de Duitse natuur. Ze komen langs plekjes die je zelf niet zou vinden, bijvoorbeeld in het Teutoburgerwoud.

Het zijn individuele reizen, op één groepsreis na, in de Sächsische Schweiz.

Natuurlijk Reizen wandelvakanties in Duitsland

Oad

Ook Oad heeft enkele wandelvakanties in Duitsland in haar aanbod. Hierbij word je per bus naar je bestemming gebracht.

Er zijn onder andere mooie wandelvakanties in de Eifel en in de Harz

Fital wandelvakanties in Duitsland

Fital

Fital heeft naast haar uitgebreide aanbod fietsvakanties ook enkele wandelvakanties in Duitsland in haar aanbod.

Bij deze wandelvakanties reis je per bus of eigen auto naar de bestemming, waar je vanuit één standplaats diverse routes wandelt.