Kies de fietsvakantie bij de Bodensee die het best bij je past

De Bodensee is een heerlijke bestemming voor een fietsvakantie, en er zijn dan ook veel aanbiedingen voor. Maar welke past het best bij jou?

Bij een fietsvakantie langs of rond de Bodensee kom je langs vele mooie plekjes. Om te kunnen bepalen welke plekken je zeker wilt zien op je fietsvakantie, lees je de pagina over

Hieronder behandelen we de reizen van verschillende reisorganisaties die fietsvakanties rond de Bodensee aanbieden. Zodat je de juiste keuze kan maken uit de fietsreizen aan de Bodensee van:

Fital

Fital heeft 3 heel diverse fietsvakanties bij de Bodensee:

Fietsvakantie langs de Bodensee

Groepsreis per bus

Een leuke groepsreis per bus, waarbij de eigen fiets mee kan in de trailer.Hoewel er fietsbegeleiding is, heb je toch de vrijheid van de routes af te wijken.

Je verblijft in 3 verschillende hotels, maar je fietst niet van hotel naar hotel. De bus brengt je naar het startpunt en van het eindpunt weer terug, of verder naar het volgende hotel.

In 10 dagen komt de reis langs alle hoogtepunten, behalve de watervallen.

Individuele Fietsvakantie rond de Bodensee

Promenade aan de Bodensee

Ook Fital heeft een fietsvakantie helemaal rond de Bodensee. Deze start in Bregenz in Oostenrijk en gaat dan eerst langs de Zwitserse Zuidkust van de Bodensee. De reis doet ook de watervallen van Schaffhausen aan, en dan ga je per boot naar de Noordkant om daar in 2 dagen (van de 8) weer terug te keren in Bregenz.

Fietsvakantie 3 meren 4 landen

De Altstadt van Konstanz, waar deze reis start

Deze reis speelt zich voornamelijk in Zwitserland af, maar start in Konstanz aan de Bodensee. Via de watervallen van Schaffhausen fiets je verder Zwitserland in, naar het meer van Zürich, en later naar de Walensee. Van daaruit fiets je door Liechtenstein naar het Oostenrijkse Feldkirch. Via Sankt Gallen kom je dan weer bij de Bodensee, om het rondje naar Konstanz te completeren.

TUI (voorheen Kras)

De reisorganisatie Kras is sinds begin 2021 ondergebracht bij TUI. Daarbij verandert er niets aan de reizen: die worden met dezelfde kwaliteit uitgevoerd, maar dan onder de naam TUI.

TUI heeft 3 fietsreizen bij de Bodensee. Waaronder een individuele reis rond de Bodensee, een standplaatsreis en een rustigere variant voor genieters.

Individuele fietsvakantie rond de Bodensee

TUI heeft ook een Individuele fietsreis rond de Bodensee, die (vrijwel) alle hoogtepunten aandoet.

Na aankomst in Bregenz fiets je de volgende dag door tot het Zwitserse Güttingen. Via de Zuidelijke oever fiets je richting de Rijn watervallen.

Dagelijks leg je meer dan 50 km af, maar je kan wel de tijd nemen voor de bezienswaardigheden. Al wordt de hele Noordkust van de Bodensee reis in één etappe afgelegd.

Standplaats vanuit Langenargen

Hotel Seeterrasse Langenargen

Ook de standplaatsreis van Kras heeft hotel Seeterrasse in Langenargen gekozen als standplaats.

Ook de fietsroutes vanuit het hotel zijn nagenoeg gelijk aan die van de andere organisaties. Ze leiden je langs de Noordkant van het meer, en onder andere naar Konstanz, Lindau en Bregenz. Maar er is ook een 3 merentocht die je landinwaarts in de Schabische Alb brengt.

Fietsreis Bodensee voor genieters

Bij deze fietsreis rond de Bodensee zijn de etappes wat korter. Dat betekent meer tijd om te genieten.

De reis start in Bregenz in Oostenrijk. Dan fiets je eerst aan de Zwitserse kant van de Bodensee naar de watervallen. Daarna ga je naar Konstanz en Mainau, en neem je de pont naar Überlingen.

Terug in Bregenz kan de 8-daagse reis nog met een dag verlengd worden.

ANWB (voorheen Pharos reizen)

Pharos reizen is opgegaan in de ANWB, maar gelukkig zijn de leuke fietsvakanties rond de Bodensee gebleven. En daarbij ook nog een versie die geschikt is voor gezinnen met kinderen.

Individuele fietsvakantie rond de Bodensee

Het rondje Bodensee van de ANWB/Pharos reizen start in Bregenz in Oostenrijk. De eerste etappes zijn stevig, bijna 60 km, maar dat neemt af als je bij Konstanz aankomt.

Bij de watervallen van Schaffhausen is een boottochtje inbegrepen. En dat geldt ook voor de boottocht van Staad (bij Konstanz) naar Meersburg.

De reis duurt 9-dagen, en je kan verlengen in het laatste hotel of met een andere reis

Rond de Bodensee met kinderen

ANWB/Pharos heeft ook een leuke variant van het rondje Bodensee die geschikt is met kinderen.

Deze reis begint in Salem, waar je de volgende dag om er in te komen een korte fietsrit maakt naar de Affenberg. Hier leven honderden berberapen die je ook nog mag voeren.

Daarna begint het rondje Bodensee. Met korte etappes kom je bij Friedrichshafen en Bregenz. De etappe naar Konstanz is wel lang, maar doe je deels per trein. En dan per boot weer naar de Noordkant voor het laatste stukje naar Salem. Je komt helaas niet langs de watervallen.

Oad

Oad heeft één fietsreis naar de Bodensee: 

Fietsreis per bus vanuit Kißlegg

Je thuisbasis voor deze reis is hotel Ochsen in Kißlegg, zo'n 35 km van de Bodensee. Eén van de fietstochten is dan ook van het hotel naar het meer. Bij de andere fietstochten wordt je met de bus naar het beginpunt gebracht.

Je komt met de fietstochten bij (bijna) alle hoogtepunten rond de Bodensee, behalve de watervallen.

SNP

SNP kent één fietsvakantie langs de Bodensee. Een klassieker, zoals ze zelf zeggen. Wel hebben ze 2 varianten voor het soort hotels waar je verblijft.

7-daagse fietsreis rond de Bodensee

De 7-daagse reis van SNP start en eindigt in Konstanz. Opvallend is dat je wel naar Sten am Rhein fietst, maar niet een stukje verder naar de watervallen gaat. Ook fiets je wel langs Bregenz in Oostenrijk, maar je verblijft niet in of bij deze stad. Verder doe je wel alle hoogtepunten aan.

Je hebt keuze uit comfortabele hotels, of de SNP-selectie van luxere hotels. Het aantal km per dag kan variëren vanwege de keuze van hotels.