Kies de fietsvakantie bij de Bodensee die het best bij je past

De Bodensee is een heerlijke bestemming voor een fietsvakantie, en er zijn dan ook veel aanbiedingen voor. Maar welke past het best bij jou?

Bij een fietsvakantie langs of rond de Bodensee kom je langs vele mooie plekjes. Om te kunnen bepalen welke plekken je zeker wilt zien op je fietsvakantie, lees je de pagina over

Hieronder behandelen we de reizen van verschillende reisorganisaties die fietsvakanties rond de Bodensee aanbieden. Zodat je de juiste keuze kan maken uit de fietsreizen aan de Bodensee van:

ANWB (voorheen Pharos reizen)

Pharos reizen is opgegaan in de ANWB, maar gelukkig is deze leuke fietsvakantie rond de Bodensee gebleven:

Individuele fietsvakantie rond de Bodensee

Het rondje Bodensee van de ANWB/Pharos reizen start in Bregenz in Oostenrijk. De eerste etappes zijn stevig, bijna 60 km, maar dat neemt af als je bij Konstanz aankomt.

Bij de watervallen van Schaffhausen is een boottochtje inbegrepen. En dat geldt ook voor de boottocht van Staad (bij Konstanz) naar Meersburg.

De reis duurt 9-dagen, en je kan verlengen in het laatste hotel of met een andere reis

TUI (voorheen Kras)

De reisorganisatie Kras is sinds begin 2021 ondergebracht bij TUI. Daarbij verandert er niets aan de reizen: die worden met dezelfde kwaliteit uitgevoerd, maar dan onder de naam TUI.

Helaas heeft TUI van de 3 fietsreizen van Kras bij de Bodensee er maar één behouden:

Fietsreis Bodensee voor genieters

Bij deze fietsreis rond de Bodensee zijn de etappes wat korter. Dat betekent meer tijd om te genieten.

De reis start in Bregenz in Oostenrijk. Dan fiets je eerst aan de Zwitserse kant van de Bodensee naar de watervallen. Daarna ga je naar Konstanz en Mainau, en neem je de pont naar Überlingen.

Terug in Bregenz kan de 8-daagse reis nog met een dag verlengd worden.

Natuurlijk Reizen

De kleine reisorganisatie Natuurlijk Reizen heeft een leuke variant:

Laufenburg in het Rijndal, één van de leuke stadjes die deze fietsreis aandoet

Van Zwarte Woud naar de Bodensee

Bij deze fietsvakantie reis je met eigen vervoer via Freiburg naar Hinterzarten waar de fietsreis begint. Je bevindt je hier op ruim 800 meter, en via de Titisee zet je koers naar het Zuiden.

Met af en toe een kleine beklimming daal je af richting de Rijn. Je volgt deze rivier deels in Duitsland, deels in Zwitserland, tot je de Rijnwatervallen bereikt. Na het bewonderen van dit spektakel vervolg je de reis naar de Bodensee.

Hier geniet je van de stad Konstanz, het bloemeneiland Mainau en het mooie Meersburg, het einde van een veelzijdige fietsvakantie.

Fital

Fital heeft 3 heel diverse fietsvakanties bij de Bodensee:

Fietsvakantie langs de Bodensee

Groepsreis per bus

Een leuke groepsreis per bus, waarbij de eigen fiets mee kan in de trailer.Hoewel er fietsbegeleiding is, heb je toch de vrijheid van de routes af te wijken.

Je verblijft in 3 verschillende hotels, maar je fietst niet van hotel naar hotel. De bus brengt je naar het startpunt en van het eindpunt weer terug, of verder naar het volgende hotel.

In 10 dagen komt de reis langs alle hoogtepunten, behalve de watervallen.

Promenade aan de Bodensee

Individuele Fietsvakantie rond de Bodensee

Ook Fital heeft een fietsvakantie helemaal rond de Bodensee. Deze start in Bregenz in Oostenrijk en gaat dan eerst langs de Zwitserse Zuidkust van de Bodensee. De reis doet ook de watervallen van Schaffhausen aan, en dan ga je per boot naar de Noordkant om daar in 2 dagen (van de 8) weer terug te keren in Bregenz.

De Altstadt van Konstanz, waar deze reis start

Fietsvakantie 3 meren 4 landen

Deze reis speelt zich voornamelijk in Zwitserland af, maar start in Konstanz aan de Bodensee. Via de watervallen van Schaffhausen fiets je verder Zwitserland in, naar het meer van Zürich, en later naar de Walensee. Van daaruit fiets je door Liechtenstein naar het Oostenrijkse Feldkirch. Via Sankt Gallen kom je dan weer bij de Bodensee, om het rondje naar Konstanz te completeren.

Oad

Oad heeft één fietsreis naar de Bodensee: 

Fietsreis per bus vanuit Kißlegg

Je thuisbasis voor deze reis is hotel Ochsen in Kißlegg, zo'n 35 km van de Bodensee. Eén van de fietstochten is dan ook van het hotel naar het meer. Bij de andere fietstochten wordt je met de bus naar het beginpunt gebracht.

Je komt met de fietstochten bij (bijna) alle hoogtepunten rond de Bodensee, behalve de watervallen.

SNP

SNP kent één fietsvakantie langs de Bodensee. Een klassieker, zoals ze zelf zeggen. Wel hebben ze 2 varianten voor het soort hotels waar je verblijft.

7-daagse fietsreis rond de Bodensee

De 7-daagse reis van SNP start en eindigt in Konstanz. Opvallend is dat je wel naar Sten am Rhein fietst, maar niet een stukje verder naar de watervallen gaat. Ook fiets je wel langs Bregenz in Oostenrijk, maar je verblijft niet in of bij deze stad. Verder doe je wel alle hoogtepunten aan.

Je hebt keuze uit comfortabele hotels, of de SNP-selectie van luxere hotels. Het aantal km per dag kan variëren vanwege de keuze van hotels.