Kerstmarkt reizen in Duitsland, dompel je onder in warme kerstsferen

Nergens is het gezelliger met kerst dan in Duitsland. Proef de Weihnachtssfeer en geniet van de leukste kerstmarkt reizen in Duitsland!

Bij de grote kerstboom op de kerstmarkt in Dusseldorf

Niets gaat boven het kerstgevoel die de kerstmarkten in Duitsland je geven. De kerstmarkt, bekend als "Weihnachtsmarkt" in Duitsland, is één van de meest geliefde tradities in het land rond de feestdagen. 

Elk jaar, van eind november tot en met kerstavond, veranderen Duitse steden en dorpen in knusse wonderlanden, waar de geur van glühwein en geroosterde kastanjes in de lucht hangt en gezellige lichtjes de straten verlichten.

Je kan deze kerstmarkten op eigen gelegenheid bezoeken. Leuke accommodaties vind je op de pagina's over de kerstmarkten of op de stedentrip pagina's.

Maar je kan ook een georganiseerde korte reis maken langs verschillende steden. En deze vind je hieronder. Je kan kiezen tussen een busreis of cruise.

Kerstmarkten bezoeken met een busreis

3 Dagen kerstshoppen in Koblenz, Bonn en Oberhausen

Kerstshoppen, op veel kerstmarkten kun je dit soort huisjes kopen

Zin in een weekendje vol kerstbelevingen? Ervaar de sfeervolle kerstmarkten van Koblenz, Bonn en Oberhausen tijdens deze 3-daagse reis met Oad.

Op de eerste dag vertrek je vanuit Nederland richting het stadje Bonn. Hier vind je meer dan 170 kramen en veel gezellige winkelstraatjes. Vervolgens reis je naar het hotel in Koblenz-Lahnstein, waar je twee nachten zult verblijven.

Op de tweede dag heb je de hele dag voor de sfeervolle stad Koblenz. Je kunt van de ene kerstmarkt naar de andere wandelen en ook de betoverende 'kersttuinen' verkennen, waar je door een verlichte fantasiewereld kunt lopen.

Op de laatste dag staat de stad Oberhausen op het programma. Ook hier hebben ze ontzettend veel kramen en ook een lekkere Glühwein of Bratwurst mag hier niet ontbreken. Aan het einde van de middag keer je weer terug naar Nederland.

3 Dagen kerstshoppen in Düsseldorf, Keulen en Duisburg

Kerstmarkt in Keulen

Met deze 3-daagse reis van De Jong Intra Vakanties bezoek je de leuke kerstmarkten van Düsseldorf, Keulen en Duisburg. 

Op de eerste dag vertrek je naar de stad Düsseldorf, waar de kerstmarkten door veel mensen als de leukste van Duitsland worden beschouwd. Hier ontdek je meerdere kerstmarkten, elk met een unieke stijl en thema. Het zijn juist deze verschillende stijlen die de kerstmarkten van Düsseldorf zo bijzonder maken. Daarna reis je verder naar het hotel. 

Op de tweede dag reis je, na het ontbijt, naar Keulen. Deze stad heeft sfeervolle kerstmarkten en een kerststallententoonstelling. De stad is versierd met lampjes om helemaal het kerstgevoel te ervaren. 

Op de laatste dag breng je een bezoek aan de stad Duisburg. Hier wordt de stad omgetoverd tot kerstdorp in de wintermaanden. Met talloze kraampjes en 750 prachtig versierde dennenbomen wordt hier het ultieme kerstgevoel gecreëerd. Vervolgens keer je weer terug naar Nederland.

3 Dagen kerstshoppen in Hannover, Osnabrück & Bielefeld

Peperkoek versiering voor in de kerstboom

Als je graag in het weekend wilt genieten van de magische kerstsferen, dan is deze 3-daagse busreis naar de steden Hannover, Osnabrück en Bielefeld gevuld met kerstgevoel absoluut iets voor jou! 

Op de eerste dag reis je naar de stad Osnabrück met zijn bijzondere kerstmarkt in de oude binnenstad. Je vindt hier de grootste speeldoos ter wereld, grote figuren die draaien op klanken van verschillende kerstliederen.  En vergeet de 100-jarige draaimolen niet! Natuurlijk zijn er ook talloze kraampjes met diverse lekkernijen. Aan het einde van de middag vertrek je naar het hotel, waar je twee nachten zult verblijven.

Op dag twee staat de kerstmarkt van Hannover op de planning. Je vindt hier mooie kraampjes, lekkernijen en een historisch kerstdorp! Met een traditioneel reuzenrad en dagelijkse projecties op het stationsgebouw word je volledig ondergedompeld in de kerstsfeer.

Op de laatste dag van de reis bezoek je de kerstmarkt van Bielefeld. Hier vind je meer dan 120 kraampjes, verspreid over de hele binnenstad. Halverwege de middag keer je terug richting Nederland.

5-daagse reis Zwarte Woud, de Elzas en Basel

Kerstmarkt in Colmar

In de omgeving van het Zwarte Woud is een kerstmarkt een unieke ervaring. Zelfs als winkelen niet je favoriete bezigheid is, wordt een dagje doorbrengen in deze gezellige kerstsfeer als magisch ervaren. Op de kerstmarkt word je overrompeld door de kraampjes met lekkere streekgerechten, sierlijke kerstversiering en leuke kerstlampjes. 

Maar de avonturen van deze reis beperken zich niet alleen tot het Zwarte Woud. Vanuit het hotel in Edingen verken je het betoverende Freiburg. Maar maak je ook uitstapjes naar het sfeervolle Colmar in de Elzas in Frankrijk en het bruisende Bazel in Zwitserland.

De 5-daagse reis belooft dan ook een leuk avontuur te worden.

Riviercruise langs kerstmarkten

4 daagse Kerstmarktcruise naar Keulen en Koblenz

Het riviercruiseschip de Johann Strauss

De kerstmarkten van Keulen en Koblenz behoren tot de meest opmerkelijke in Duitsland. Tijdens een minicruise, op 4-sterrenschip Johann Strauss, bezoek je in vier dagen de kerstmarkten van deze mooie steden. 

Deze vierdaagse reis begint met een late middagvertrek vanuit Arnhem richting Keulen. Op de tweede dag arriveer je rond lunchtijd in Keulen, waar de populairste kerstmarkt van Duitsland te vinden is: die op Roncalliplatz bij de Keulse Dom. Hier kun je het kerstgevoel ervaren, genieten van de markt, heerlijke Glühwein nippen en lekkernijen proeven.

's Avonds vaart het schip verder naar Andernach, waar je op de derde dag in de ochtend even kunt rondkijken voordat je verder vaart naar Koblenz. Deze stad is prachtig versierd met kerstverlichting en kraampjes, waardoor je direct in de kerstsfeer komt. Na het diner keert het schip terug naar Arnhem, waar je op de vierde dag in het begin van de middag aankomt.

4-Daagse kerstmarktcruise Koblenz, Rüdesheim en Mainz

Kersthart uit Koblenz

Stap aan boord van het schip de MS Rhein Prinzessin en ga kerstshoppen op de leukste bestemmingen aan de Duitse Rijn. Met deze 4-daagse minicruise ontdek je de kerstsferen van Koblenz, Rüdesheim en Mainz!

Op de eerste dag begint je reis met een rit in de touringcar richting Andernach, waar je aan boord gaat van het cruiseschip. In de middag arriveer je in Koblenz, volledig in de kerstsferen. Hier kun je genieten van culinaire lekkernijen en kraampjes.

Vervolgens zet de cruise koers naar Rüdesheim, waar je op de tweede dag aankomt in het begin van de middag. Deze stad ondergaat eind november een transformatie tot de 'Kerstmarkt der Naties'. Met meer dan 120 kraampjes uit 12 verschillende landen kun je hier internationale specialiteiten en delicatessen ontdekken.

Op de derde dag arriveer je 's ochtends in Mainz, waar je de stad met prachtige versieringen en gezellige kraampjes kunt verkennen. Vervolgens stap je weer aan boord richting Andernach, waar je de volgende ochtend aankomt. Daarna reis je met de touringcar terug naar huis. 

Kerstmarktcruise Düsseldorf, Koblenz, Mainz, Rüdesheim en Keulen

Kerstmarkt bij de grote dom

Vaar mee langs de Rijn aan boord van de MS Crucevita en geniet van de vele kerstmarkten die je deze dagen zal bezoeken. Met deze 5-daagse kerstmarktcruise ben je weer een hele ervaring rijker!

Laat in de avond vertrekt je cruise vanuit Düsseldorf na een touringcar rit vanuit Nederland. De volgende ochtend kom je aan in Koblenz, waar je de stad kunt verkennen, omringd door meerdere prachtige kerstmarkten.

Begin van de avond vaart het schip verder naar Mainz, waar je 's nachts aankomt en tot halverwege de middag van de kerstsfeer kunt genieten. Aan het einde van de middag bereik je Rüdesheim, waar je kunt genieten van de prachtig verlichte stad en een heerlijk diner. De hele avond kun je je laten meeslepen in de kerstsfeer.

Op de vierde dag kom je in de middag aan in Keulen, waar de kerstmarkt een onvergetelijke ervaring is. Aan het begin van de avond vaar je terug naar Düsseldorf, waar je laat in de avond aankomt. De volgende ochtend reis je terug naar huis.

4-daagse kerstmarktcruise Düsseldorf en Duisburg

Het cruiseschip de Salvinia

Ontdek met deze 4-daagse minicruise de warme kerstsferen en kerstmarkten in de Duitse steden Düsseldorf en Duisburg, terwijl je verblijft op het schip MPS Salvinia!

In de avond vertrekt het schip vanuit Arnhem en vaart naar Emmerich, waar je zult overnachten. De volgende middag arriveer je in het sfeervolle Duisburg, waar je kunt dwalen over de kerstmarkt en kunt genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

De daaropvolgende ochtend zet je koers naar Düsseldorf, waar je kunt genieten van diverse kerstmarkten om volledig in de kerststemming te komen. Op de laatste dag vaar je terug naar Arnhem, waar je na de lunch weer aanmeert.