Packraft Travel, slow travel avonturen op de fiets, varend en te voet

Ontdek de Duitse Eifel op de unieke slow travel manier van Packraft Travel. Wandelend, fietsend en varend ga je met volle teugen genieten van de natuur.

Peddelend over de rivier met een packraft

Maar laten we bij het begin beginnen. Wat is nu eigenlijk packraften?

Packraften is een combinatie van backpacken en raften. Terwijl je een prachtige route volgt door de natuur neem je de lichtgewicht boot (packraft) mee in je rugzak.

Kom je bij een meertje, beekje of rivier, dan vul je de raft met lucht en peddel je naar de overkant. De raft is er ook voor gemaakt om een fiets gemakkelijk mee te nemen over het water. Zo kan je je weg op de fiets vervolgen, dit wordt bikeraften genoemd.

Packraften en Bikeraften zijn unieke actieve manieren om één of meerdere dagen te genieten van de natuur in zijn puurste vorm.

Wat regelt Packraft voor jou

De bike kan gemakkelijk mee op de raft

Packraft Travel heeft prachtige routes uitgezet voor 1, 2 of 3 dagen packraften en bikeraften in de Duitse Eifel.

De start en het eindpunt van de routes is bij het basecamp in Heimbach, midden in de natuur van Nationaal Park Eifel. Hier staat een complete uitrusting voor je klaar. Deze  bestaat uit een rugzak, een lichtgewicht opblaasbare packraft met luchtzak en 4-delige peddel, een mountainbike en helm (als je 3 dagen boekt), waterdichte tas, zwemvest en een voedselpakket.

Voordat je op pad gaat krijg je natuurlijk uitgebreide instructies over hoe alles werkt en natuurlijk ook over de routes.

Als je 2 of 3 dagen wilt packraften, dan blijf je overnachten op het basecamp.

Het basecamp van Packraft Travel

Meer comfort voor de nacht heb je in deze mooie glamping tent

Op het basecamp zijn campingplekken voor je eigen tent. Maar je kan ook een basis tent huren. Deze is inclusief slaapmat, slaapzak en je eigen buitentafel en stoelen.

Hou je van net wat meer comfort? Dan kan je ook voor de grote glampingtent kiezen die voorzien is van een comfortabel bed met matras, dekbed, kussen, beddengoed, badhanddoeken, theedoeken, tafel, stoelen, servies en koelbox.

Op het basiskamp is een chill area waar je gezellig met andere gasten kan relaxen om het kampvuur.

In en uitchecken doe je in de Dome waar je ook dagelijks het verse ontbijt, je voedselpakket, drankjes en snacks kan halen. Hier ontmoet je ook de rangers die je kunnen helpen met alle vragen die je maar hebt.

Is een Packraft vakantie voor iedereen geschikt?

De prachtige natuur in de Eifel

Packraft Travel heeft meerdere routes op verschillende niveaus van fitheid en ervaring. Een Packraft vakantie is daarom prima te doen voor iedereen die een goede lichamelijke gezondheid heeft.

Je kan de route helemaal op eigen tempo volgen en zo vaak pauze nemen als dat je wil. Zo kun je optimaal genieten van de natuur.

Er is wel een minimumleeftijd voor alle trails. Die is 18 jaar.