Een wandelvakantie in de Eifel, langs maren en oude vulkanen

Het populaire vakantiegebied de Eifel is een ideale bestemming voor wandelaars. Hier wandel je langs en over oude vulkanen, door bossen, meren en maren. En door leuke dorpjes natuurlijk.

Artist impression van een wandelvakantie in de Eifel

Het bekendste wandelpad in de Eifel is natuurlijk de Eifelsteig. Deze lange afstandsroute loopt van Aken tot Trier dwars door de prachtige natuur van de Eifel. Hij is 313 kilometer lang, verdeeld over 15 dag-etappes.

Er zijn ook vele andere wandelroutes in de Eifel, aan je hand waarvan je verblijfplaatsen kan uitzoeken en boeken. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Hieronder hebben we, wat ons betreft, de leukste complete wandelreizen in de Eifel voor je uitgezocht. We noemen ze hier grofweg van Noord naar Zuid. Wat wordt jouw keuze?

Combinatiereizen:

Volg in 6 dagen de Ahrsteig over Duitse wijnbergen

SNP Wandelreis Ahrtal 6 dagen

Verken het noordelijkste wijngebied van Duitsland met de langeafstandswandelpaden zoals de Rotweinwanderweg, Ahrsteig, Ville-Eifelweg en Ahrtalweg.

Ontdek de prachtige uithoeken van de Ahr-vallei en bezoek de charmante wijnstadjes Altenahr en Ahrweiler, bekend om hun heerlijke rode Spätburgunder. 

Deze heerlijke 6 daagse reis van SNP biedt overnachtingen in verschillende hotels en iedere ochtend een lekker ontbijt. 

4 dagen wandelen in het Oberes Kylltal

SNP Wandelreis Oberes Kylltal 4 dagen

Verken het Oberes Kylltal in de Eifel, een deel van de Vulkaaneifel, met deze 4 daagse wandelvakantie van SNP. Geniet van wandelingen langs de Kyll richting de Schneifel en terug over het plateau met vulkanische overblijfselen.

Ontdek dichte bossen, beekdalen, hoogveengebieden en pittoreske stadjes zoals Kronenburg en Steffeln. Verblijf in gastvrije hotels en pensions en geniet van prachtige uitzichten op het Kylltal.

In de hotels en pensions word ieder ochtend een heerlijk ontbijt voor je geregeld en in sommigen kun je ook dineren. Onderweg kom je weinig winkels en horeca tegen, tegen betaling kun je een handig lunchpakketje ontvangen. 

5 dagen Vulkanpfad en Eifelsteig rond Gerolstein

SNP Wandelreis Gerolsteiner Land 5 dagen

Verken de Eifelsteig en Vulkanpfad op zoek naar oude vulkanische verschijnselen, zoals de Maaren, kenmerkend voor deze regio. Start en eindig in het vulkaanstadje Gerolstein.

Ontdek oude mineraalbronnen, indrukwekkende rotsformaties en culturele bezienswaardigheden, waaronder Romeinse overblijfselen, Kelten, watermolens, burchten en het Kriminalhaus. Onderweg biedt Café Sherlock een leuke tussenstop. 

Je verblijft tijdens de reis in kleinschalige hotels of pensions. In elk hotel of pension is ontbij inbegrepen. Bij Steffeln is ook diner inbegrepen. 

4 dagen door het Vulkanisch hart van de Eifel

SNP Wandelreis Vulkaaneifel 4 dagen

Verken het vulkanische hart van de Eifel tijdens deze heerlijke wandelvakantie. Verblijf in een gastvrij hotel aan de kleine Kyll en maak rustige wandelingen naar bijzondere plekken zoals de koudwatergeiser van Wallenborn, de  vulkaan en de kenmerkende kratermeren.

Aan het einde van de dag keer je terug naar het gezellige hotel net buiten het charmante kuurstadje Manderscheid, met het Maarmuseum en twee prachtige burchten.

Deze wandelvakantie van SNP duurt 4 dagen en heeft ontbijt, diner en lunchpakketen inbegrepen. Bij verlenging is een extra wandeling met routebeschrijving opgenomen. 

Beleef in 7 dagen de Eifelsteig en het Lieserpfad

SNP Wandelreis Vulkaaneifel 7 dagen

Tijdens deze 7 daagse wandelreis van SNP wandel je van Wittlich naar Daun langs de prachtige Lieser-rivier en de Eifelsteig.

Ontdek prachtige landschappen, van donkere bossen en lavavelden tot oude watermolens en groene weilanden. Beklim 'stille' vulkaantjes en bewonder de glinsterende maaren.

's Avonds geniet je van gastvrije accommodaties zoals familiehotels, pensions of kloosters. Je verblijft op basis van logies & ontbijt. Bij deze reis kan ook een extra (rust) dag bijgeboekt worden. 

6-daagse wandelvakantie rond Kyllburg

Eigen Wijze Reizen Wandelvakantie Eifel

In het rustige Kyllburg adem je frisse lucht in en uit; het stadje is erkend als luchtkuuroord. Dankzij de bescherming van hoge bergruggen en de nabijheid van de rivier de Kyll geniet je vaak van aangenaam weer.

Ga op pad naar Kopp voor de eerste bosrijke etappe, gevolgd door Prüm, Plütscheid en terug naar Kyllburg. Onderweg kom je langs bezienswaardigheden zoals de middeleeuwse burcht Bertradaburg en de prachtige valleien van de Schalkenbach en Ehlenzbach.

Deze wandelvakantie van 'Eigen Wijze Reizen' duurt 6 dagen en is op basis van halfpension. Lunchpakketten zijn inbegrepen op de wandeldagen. 

5 dagen in het heuvelland van Natuurpark Zuid-Eifel

SNP Wandelreis Zuid-Eifel 5 dagen

Verken het vriendelijke, kleinschalige heuvelland van het Duits-Luxemburgse Natuurpark Zuid-Eifel, gekenmerkt door een bloemenrijk plateau en beboste valleien.

Ervaar de rust van dit gebied en ontdek de gastvrije accommodaties, van boerengehuchten tot historische stadjes. Een ideale korte wandelvakantie voor wie wil genieten van de natuurlijke pracht van de Zuid-Eifel.

Bij deze 5 daagse reis zijn overnachtingen en ontbijt inbegrepen. Ook zijn er lunchpakketten en een diner inbegrepen. bagagevervoer word geregeld door SNP. 

5 dagen wandelen door de Vulkaaneifel & Cochem

Oad Wandelreis Vulkaaneifel & Chochem 5 dagen

Verken de Eifel en de Moezel tijdens deze wandelvakantie, met prachtige natuurgebieden en historische bezienswaardigheden. Ontdek vulkanische meren zoals de Pulvermaar en Holzmaar, en bezoek de mineraalwaterbronnen van Gerolstein en de Nerother Kopf.

Wandel langs wijnranken in Cochem en geniet van een frisse Moezelwijn in gezellige Weinstuben. De perfecte gelegenheid om te ontspannen op een terras en te genieten van de prachtige omgeving. 

Deze reis van Oad duurt 5 dagen en is op basis van halfpension. 

4 dagen wandelen langs historische burchten

SNP Wandelreis Bitburgerland Eifel

Verken de Eifel met een korte, gevarieerde wandelvakantie van SNP. Ontdek de rijke geschiedenis rond Bitburg, met Romeinse invloeden in Trier en prachtige burchten, kloosters en kerken.

Geniet van het pittoreske Kyll-dal met zijn kronkelende rivier, omringd door een spoorlijn en fietspad. Verblijf in het historische Dudeldorf, in een gastvrij hotel met Nederlandse eigenaren die je alles kunnen vertellen over de omgeving.

Je verblijft bij deze reis in één hotel waar ontbijt is inbegrepen. De reis duurt 4 dagen en is optioneel te verlengen. 

Rotweinwanderweg, Rheinsteig en Pfalzer Weinsteig

SNP Wandelreis Rijnland Palts 10 dagen

Start je 10 daagse reis van SNP in het prachtige Altenahr, bekend om de heerlijke rode Spätburgunder. Verken de Rotweinwanderweg en Ahrsteig langs het Ahrtal met wijngaarden en bossen. Geniet van romantische vakwerkhuisjes en volle wijnkelders.

Volg de Rijn langs charmante stadjes als St. Goarshausen en Kaub, ontdek de Rheinsteig, bewonder de Lorely-rots en geniet van de Pfälzer Weinsteig in Edenkoben. 

Je overnacht tijdens deze reis in drie verschillende wijnstadjes, in kleinschalige familie hotels. Ontbijt is erbij inbegrepen. 

Middelgebergten Duitsland: Eifel, Rothaargebirge en Harz

SNP wandelreis Middelgebergten 10 dagen

Deze wandelvakantie van SNP begint in Dudeldorf in de zuidelijke Eifel, een ideale uitvalsbasis voor adembenemende wandelingen. Geniet van heerlijke maaltijden verzorgd door de Nederlandse eigenaren.

Na drie dagen gaat de reis verder naar het Rothaargebirge en Sauerland, waar je vanuit een hotel aan de Rothaarsteig prachtige wandelingen maakt naar Stryck en de Hochheide. De laatste dagen verken je het oostelijke gedeelte van de Harz met de mogelijkheid om met de stoomtrein naar de Brocken te reizen voor een prachtig uitzicht.

Tijdens deze reis verblijf je in drie kleinschalige hotels. Het ontbijt is inbegrepen en ook heb je gratis ov in het Sauerland.