Autovakanties in Duitsland, de leukste manier om het land te verkennen

Met een autovakantie in Duitsland heb je alle vrijheid om het prachtige land te zien. Lees hier de leukste rondreizen en tips van verschillende aanbieders.

Borden geven de Deutsche Alpenstrasse aan

De auto is het beste vervoersmiddel om Duitsland te ontdekken. Je bent er immers zo, en hoewel het een groot land is, zijn er genoeg snelwegen om snel op je bestemming te zijn.

Uiteraard kan je zelf een bestemming kiezen. Of je eigen autorondreis samenstellen door verschillende accommodaties op meerdere bestemmingen te boeken. 

Weet je niet waar je moet beginnen? Dan zijn er verschillende mooie autoroutes door Duitsland met verschillende thema's. Deze routes worden ook langs de wegen in Duitsland met borden aangegeven. Hier beschrijven we de volgende routes voor je:

Ben je wel van het gemak? Dan zijn er verschillende reisorganisaties die je kunnen helpen bij het samenstellen van een mooie autovakantie in Duitsland.

Bij de volgende auto rondreizen zie je veel in relatief korte tijd:

Ontdek sprookjesachtig Duitsland

De Jong Intra Sprookjesachtig Duitsland

Ontdek sprookjesachtig Duitsland met deze rondreis van De Jong Intra.

De reis begint in Cochem aan de Moezel, met middeleeuwse charme en wijngaarden. Vervolgens ga je naar Diemelsee in het Sauerland voor wat rust aan het meer. Verder ga je naar Goslar-Hahnenklee in de Harz en geniet je van wijntours, kastelen, en adembenemende uitzichten. 

Je verblijft in drie hotels waarvan twee op basis van halfpension en de andere op basis van logies & ontbijt. 

UNESCO-werelderfgoed in Duitsland

De Jong Intra rondreis UNESCO-werelderfgoed in Duitsland

Tijdens deze 14-daagse reis van De Jong Intra verken je prachtige Duitse locaties, die een plekje bezitten op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Bezoek bijvoorbeeld het oude centrum van Trier met Porta Nigra, Romeinse basiliek, en de Dom. Verken Würzburg en het Bauhaus museum in Weimar. Struin door de tuinen van Potsdam en bezoek onder meer Quedlinburg, Golsar en andere plekken van deze bijzondere lijst. 

Je verblijft in vijf hotels op basis van logies & ontbijt.

Kijk ook voor

ANWB (voorheen Pharos)

Pharos van de ANWB heeft leuke autorondreizen in verschillende thema's met of zonder kinderen.

Ga je voor de Romantische route? Langs de historische handelssteden? Of doe je Duitsland in een Notendop? Genoeg opties!

TUI

TUI biedt autoreizen naar vrijwel iedere bestemming in Duitsland.

Met verblijf in vakanitepark, hotel of appartement