De mooiste boomkroonpaden in Duitsland

In Duitsland kun je schitterende boomkroonpaden vinden. Wij hebben hier de leukste en mooiste uitgezocht. Wandel je met ons mee tussen de toppen van de bomen?

De toren van het boomkroonpad bij Bad Harzburg in de Harz

Wandelen in Duitsland is altijd al geweldig, maar een boomkroonpad brengt je wandeling net tot wat grotere hoogte.

Wij hebben er dan ook heel wat bezocht. Maar er is nog genoeg op onze bucketlist, zoals bijvoorbeeld het Baumwipfelpfad Usedom aan de oostzeekust.

Let op: niet alle boomkroonpaden zijn gratis te bezoeken. Check altijd de recente bezoekersinformatie per brug op de site van het pad of het natuurgebied.

Wij zetten hieronder een aantal van de mooiste boomkroonpaden van Duitsland voor je op een rij. Je kunt hier ook doorklikken naar:

Boomkroonpad Treetop Walk Saarschleife, Saarland

Patrick kijkt vanaf het boomkroonpad uit over de Saarschleiffe in het Saarland, Duitsland

Het prachtige boomkroonpad Treetop Walk Saarschleife is geopend van maart tot en met oktober. Je kunt dit mooie pad vinden aan de beroemde bocht in de Saarschleife, en hebt vanaf hier een schitterend uitzicht!

Het boomkroonpad is 1250 meter lang en start bij Cloef-Atrium in Orscholz. Je loopt hier op ongeveer 23 meter tussen de boomtoppen richting de rivier. Het pad is toegankelijk met een rolstoel of kinderwagen.

Om hier te kunnen wandelen moet je een kaartje kopen, evenals voor het parkeren. Parkeren kan overigens vlak bij de toren. Vanaf hier kun je ook verder de omgeving wandelend verkennen.

Baumwipfelpfad Schwarzwald, met uitkijktoren 

Patrick en Sabine met d ekinderne bij de uitkijktoren Himmelsglück in het Zwarte Woud, aan boomkroonpad Schwarzwald

In het beroemde Zwarte Woud in de deelstaat Baden-Württemberg kun je het boomkroonpad Baumwipfelpfad Schwarzwald vinden.

Dit mooie pad is zo'n 1,25 km lang. De uitkijktoren Himmelsglück ligt op zo'n 40 meter hoogte en biedt een fantastisch uitzicht over het Zwarte Woud. Het pad is toegankelijk voor zowel rolstoelen als kinderwagens.

Voor zowel het boomkroonpad als het parkeren moet je een kaartje kopen. Ook voor de overige activiteiten (glijbaan, hangbrug, speeltuin en ziplinen) moet je apart afrekenen. Als je alles wil doen kan het bedrag dus flink oplopen, maar dan heb je als gezin ook wel een leuk daguitje te pakken!

Boomkroonpad het Adelaarsnest, Rügen

Het Adelaarsnest, een gaaf boomkroonpad op Rügen

Een bezoekje aan het boomkroonpad op Rügen mocht niet ontbreken tijdens onze vakantie op dit prachtige Duitse eiland. Je kunt dit boomkroonpad vinden bij het Naturerbe Zentrum in Prora, waar je ook kunt parkeren. Voor het bookroonpad moet je een kaartje kopen.

Het pad is 1,25 km lang en het hoogste punt van de toren is op 40 meter.

Omdat je heel langzaam stijgt, is dit boomkroonpad ook goed te doen met een kinderwagen of rolstoel. Je wandelt dan een stuk op die hoogte en kan op verschillende plekken wat lezen over de natuur. Boven heb je geweldig uitzicht over het eiland!

Na dit prachtige uitzicht wandel je weer naar beneden. Bij de uitgang kunnen kinderen kiezen of ze met de glijbaan naar beneden gaan (betaal je wat extra voor) of met de trap of lift. Wij kiezen natuurlijk voor de glijbaan!

Boomkroonpad Bad Harzburg, Harz

Patrick en de jongens wandelen over het boomkroonpad bij Bad Harzburg in de Harz

Tijdens onze vakantie in de Harz deden we ook het boomkroonpad bij het stadje Bad Harzburg aan.

Dit pad kun je vinden bij de Burgberg. Het pad is ongeveer 1 kilometer lang en je loopt op zo'n 26 meter hoogte tussen de toppen van de bomen.

Je kunt een bezoek aan het boomkroonpad in Bad Harzburg combineren met de kabelbaan de Burgberg en de Boomzweefbaan, waarmee je in relaxed tempo weer naar beneden zweeft. Erg leuk om te doen!

Toegang hier is betaald, evenals parkeren. 

Boomkroonpad am Edersee, Hessen

De jongens van Patrick en Sabine op het boomkroonpad in Hessen, bij de Edersee

In Hessen, niet ver van Kassel kun je het natuurpark Kellerwald-Edersee vinden. Dit park staat op de werelderfgoedlijst van oude beukenbossen en heeft dan ook een mooi boomkroonpad.

Dit boomkroonpad is, eenmaal tussen de boomtoppen, zo'n 250 meter lang en ook leuk om te doen met kinderen. Het is toegankelijk voor mensen in een rolstoel

Bij het boomkroonpad zit een leuk bezoekerscentrum, waar je verschillende wandelroutes door het park kunt kiezen. Er zijn korte wandelingen te doen (vanaf 3,4 km), maar je kunt er gerust meerdere dagen vertoeven.

Toegang is betaald, en parkeren kan bij het bezoekerscentrum.

Baumwipfelpfad Bayerischer Wald, Beieren

Het boomkroonpad in het Beierse Woud van Duitsland is heel gaaf om te lopen voor alle leeftijde

Onze collega Alma bezocht met haar gezin het boomkroonpad Bayerischer Wald in het Beierse Woud. Dit ligt vlak tegen de grens met Tsjechië aan in een werkelijk schitterende omgeving.

Het pad is in totaal zo'n 1,3 km lang, en goed begaanbaar voor rolstoelen en wandelwagens. Het hoogste punt kun je vinden op zo'n 44 meter en biedt een prachtig uitzicht.

Het pad is ook leuk voor kinderen, onderweg is er van alles te ontdekken.

Bij dit boomkroonpad moet je toegang betalen voor het pad en ook parkeren is betaald.

Baumwipfelpfad Usedom, Oostzeekust

Uitzicht over het strand van het Duitse eiland Usedom, tegen de grens met Polen

Dit boomkroonpad staat nog op ons verlanglijstje. Je kunt het vinden tegen de Poolse grens aan, in de Oostzee van Mecklenburg-Voorpommeren.

Dit noordelijke deel van Duitsland is prachtig, zo ondervonden wij al eerder in Rügen. Het boomkroonpad Usedom staat op het gelijknamige Duitse eiland Usedom en heeft een uitkijktoren van zo'n 33 meter hoog.

Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over het eiland, bos en de zee. Je kunt dit uitzicht ook goed bereiken met een rolstoel of kinderwagen.

Toegang tot het pad is betaald, evenals parkeren.

Boomkroonpad SkyWalk Allgau, Duitse Alpen

uitzicht op de bergen van de Allgau. Let op: dit is niet het uitzicht vanaf het Boomkroonpad. Wij hebben hier helaas nog geen foto van.

De SkyWalk Allgäu in Beieren is een volledig natuurbelevenispark met een gaaf boomkroonpad. En ook dit pad staat nog op ons verlanglijstje!

Het pad is 540 meter lang en ligt op zo'n 25 meter hoogte. De uitkijktoren die erbij aangesloten is doet je opklimmen tot 40 meter hoogte. Het pad zelf hangt tussen stalen masten en is goed bereikbaar voor rolstoelen en kinderwagens middels een glazen lift. 

Voor kinderen is er een speeltuin en avonturenpad te vinden. Deze laatste is een leuke hangbrug die lekker wiebelt.

Zowel parkeren als de toegang tot het boomkroonpad zijn betaald.