Spectaculaire hangbruggen in Duitsland met een  bijzonder uitzicht

Houd je van mooie vergezichten en heb je geen hoogtevrees? Dan kan een hangbrug een leuk uitje zijn tijdens je vakantie. En laten ze in Duitsland nou een paar hele mooie hebben! 

Patrick op de hangbrug de Geierlay in West Duitsland

De Duitsers zijn een kei in het bouwen van spectaculaire bruggen. Sommigen zijn zo lang dat ze zelfs enige tijd tot de langste hangbruggen ter wereld behoorden!

Een hangbrug bezoeken is vooral leuk omdat je de omgeving weer eens vanaf een totaal ander perspectief kunt bekijken. Het is daarmee een leuke aanvulling op een wandelvakantie.

Let op: niet alle hangbruggen zijn gratis te bezoeken. Check altijd de recente bezoekersinformatie per brug op de site van de brug of het natuurgebied.

Wij zetten hieronder 7 mooie hangbruggen van Duitsland voor je op een rij.

Wie ook graag (op hoogte) wandelt, maar iets minder graag wiebelt, kan hier doorklikken naar:

De Geierlay-hangbrug, in de Hunsrück bij de Moezel

Patrick kijkt uit over de Geierlay in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts

We beginnen met de bekendste hangbrug: de beroemde Geierlay in Rijnland-Palts.

Wij bezochten de Geierley in het voorjaar en keken onze ogen uit op de brug die op zo'n 100 meter hoogte hangt. Wat is het hier mooi!

Je kunt deze spectaculaire hangbrug vinden in de Duitse Hunsrück, vlak bij de Eifel en Moezel. De brug zelf hangt tussen de dorpen Mörsdorf en Sosberg en is zo'n 360 meter lang.

Je kunt aan beide kanten parkeren en de toegang tot de Geierlay is gratis.

Titan-RT-hangbrug in de Harz

Patrick houdt zich staande op de wiebelige Titan RT hangbrug in de Harz

De Titan-RT-hangbrug kun je vinden in de deelstaat Saksen-Anhalt. Wij bezochten deze brug tijdens onze vakantie in de Harz. De brug is 483 meter lang en voert je over de Rappbodetalsperre. Dit is één van de grootste stuwmeren van Duitsland. 

Adrenalinejunkies kunnen hun hart ophalen bij het naastgelegen Harzdrenaline Center. Hier kun je via een zipline van 1 km over de Rapbodetalsperre vliegen. 

Toegang tot de hangbrug is betaald en parkeren ook.

Klimmen op de WildLine hangbrug, Zwarte Woud

De WildLine hangbrug bij Bad Wildbad in het Zwarte Woud, Duitsland

De WildLine-hangbrug bevindt zich in Bad Wildbad, een kuuroord in het hart van het Zwarte Woud.

Deze uniek gevormde hangbrug (namelijk een boog) heeft een lengte van ongeveer 380 meter en strekt zich uit over het Enztal. De hoogte van zo'n 60 meter boven de vallei biedt een prachtig uitzicht op de omliggende natuur.

Tip: de brug is onderdeel van langere wandelroutes op hoogte, zoals de Baumwipfelpfade en het sprookjespad van Bad Wildbad.

Toegang voor de brug is betaald, evenals parkeren bij de brug. Verderop kun je wel gratis parkeren en dan omhoogklimmen of het toeristentreintje nemen: de Sommerberg Funiclair.

Rothaarsteigbrug, kort maar krachtig in het Sauerland

De brug op de Rothaarsteig in het Duitse Sauerland, nabij Schmallenberg

De Rothaarsteigbrug hangt op een prachtige plek, te midden van de indrukwekkende natuur van de beroemde wandelroute Rothaarsteig in het Sauerland.

De brug is kort, slechts 40 meter lang, en wiebelt behoorlijk.

Je kunt de brug bereiken door twee uur te lopen vanaf de parkeerplaats bij het plaatsje Latrop. Vanaf de andere kant kun je er in slechts 10 minuten naartoe wandelen, vanaf het Wanderportal Kühhude.

Zowel de brug als het parkeren is hier gratis.

De langste hangbrug van Duitsland: Skywalk Willingen

De Skywalk in Willingen is op het moment van schrijven de nieuwe langste hangbrug van Duitsland. Met zo'n 664 meter is het dan ook een enorm indrukwekkende brug, en niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!

Je kunt de brug vinden tussen Stryck en de Musenberg in het Sauerland.

Omdat de brug nog supernieuw is, zijn wij er zelf nog niet geweest, maar hij staat zeker hoog op ons lijstje! 

Toegang tot de brug is betaald, parkeren is gratis.

Klausbachtal-hangbrug met uitzicht op de Beierse Alpen

Patrick en Sabine in het Berchtesgaden National Park.

Een echt spectaculair uitzicht vind je in Berchtesgaden in Beieren, op de grens met Oostenrijk. Hier hangt namelijk de Klausbachtal hangbrug in Ramsau bei Berchtesgaden.

De brug is slechts 55 meter lang en hangt ook niet zo hoog: op elf meter boven de grond. Maar door de ligging in het schitterende Berchtesgaden National Park (met uitzicht op de Alpen) is het toch echt een aanrader.

De brug is gratis, parkeren bij het park is betaald.

Bärental-hangbrug in Hohe Schrecke, Thüringen

In het gebied Hohe Schrecke in Thüringen kun je de Bärentalhangbrug van 180 meter vinden. De brug is smal, slechts 85 cm breed en alleen wandelend te bereiken.

Je kunt het beste parkeren bij Braunsroda. Vanaf daar is het 3 kilometer wandelen naar de brug door prachtige natuur.

Je kunt ook starten vanaf Enzian Wiesenweg, waarbij je de brug na zo'n 7 kilometer tegenkomt. 

Toegang tot de brug is gratis, parkeren is betaald.